Salariile polițiștilor ar putea crește. Carp: Există corupție sistemică pentru că au un venit din care nu pot trăi
Full Article 1 minutes read

Salariile polițiștilor ar putea crește. Carp: Există corupție sistemică pentru că au un venit din care nu pot trăi

Salariile polițiștilor din Moldova ar putea crește. Or, din cauza că aceștia nu se pot întreține din acest venit persistă și corupția sistemică. Despre aceasta a declarat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, într-o conferință de presă pe 25 august, privind rezultatele și prioritățile MAI de scurtă și lungă durată, abordate la ședința Colegiului MAI. 

Din cauza inflației pe care am avut-o în acest an este și logic într-un viitor apropriat să îmbunătățim condițiile. Atunci când un polițist vine la lucru trebuie să se gândească cum să asigure ordinea publică, nu să se gândească ce mai poate face. Există corupție sistemică, mică, pentru că au un salariu din care nu pot trăi. Și acesta este un element de care nu trebuie să ne ascundem. Noi trebuie să investim în oameni și instituții”, a spus Carp.

Oficialul nu a precizat când ar putea fi majorate salariile sau cu cât.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: