Salariul de deputat nu-i motivează? Fracțiunea ȘOR boicota și astăzi ședința Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Salariul de deputat nu-i motivează? Fracțiunea ȘOR boicota și astăzi ședința Parlamentului

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” vor boicota și astăzi ședința Parlamentului. „Așa cum am declarat acum trei luni, considerăm imoral să participăm la imitarea de către majoritatea PAS a procesului legislativ”, au argumentat aceștia. Asta cu toate că, săptămâna trecută, aceștia au fost sancționați cu tăieri de salariu pentru absențe nemotivate.

Din momentul în care am adoptat această poziție în raport cu guvernarea, majoritatea parlamentară și președintele Maia Sandu nu au întreprins nimic pentru a stăvili crizele din Republica Moldova. Dimpotrivă, persecuțiile la adresa opoziției s-au întețit, iar instituțiile statului au fost capturate. Am urmărit cum are loc uzurparea puterii în stat și cum țara alunecă în dictatură. Așteptăm din partea președintelui țării o decizie fermă privind demiterea Guvernului Gavrilița și (…) a da curs propunerii din partea liderului nostru, Ilan Șor, de a-l desemna în postul de prim-ministru, pentru a scoate imediat țara din colaps”, se arată în declarația partidului ȘOR.

Cinci deputați din Parlamentul Republicii Moldova au fost sancționați pentru absențele nemotivate de la ședințele Legislativului și comisiilor permanente. Patru dintre ei au rămas fără 75% din salariul pentru luna noiembrie, iar unul – fără 50%.

Pentru absență fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale comisiilor permanente au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” – Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov.

De menționat că începând cu luna septembrie, fracțiunea Partidului „ȘOR” lipsește de la ședințele Parlamentului.

La fel a fost sancționat și deputatul fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Constantin Starîș.

Pe 7 decembrie, Partidul ȘOR a organizat o manifestație pe stadionul de la Orhei, iar liderul formațiunii, deputatul condamnat la închisoare de prima instanță de judecată pentru implicarea în dosarul „furtul miliardului” Ilan Șor i-a cerut președintei Maia Sandu să îl desemneze în calitate de prim-ministru. Șor a promis că va aduce investiții de 10 miliarde de euro. Președinția și guvernul nu au comentat anunțul lui Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: