Sandu și Cioicoi, în ședință cu șefii de instituții publice. Ce le-a cerut președinta funcționarilor publici?
Full Article 2 minutes read

Sandu și Cioicoi, în ședință cu șefii de instituții publice. Ce le-a cerut președinta funcționarilor publici?

Președinta țării cere responsabililor din cadrul guvernului să elaboreze urgent mecanisme ce ar simplifica procedurile de obținere a ajutorului de șomaj și a altor forme de asistență, astfel încât acestea să ajungă la cât mai mulți dintre cei aflați în dificultate. Aceasta a convocat pe 29 ianuarie, într-o ședință, factorii de decizie din cadrul instituțiilor respective. La întrunire a participat și premierul interimar, Aurel Ciocoi.

„Am convocat astăzi factorii de decizie de la mai multe instituții responsabile de ajutorarea oamenilor și a sectorului economic în contextul crizei social-economice provocate de pandemia Covid-19. Am cerut, împreună cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, informații despre măsurile întreprinse și cele planificate pentru a-i susține pe cei care au rămas fără venituri ca urmare a pierderii locurilor de muncă, despre mecanismele de suport pentru IMM-uri, precum și despre acțiunile planificate în acest sens pentru anul în curs”, a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului a mai menționat că i-a atenționat pe reprezentanții ministerelor Economiei și Infrastructurii, Finanțelor, Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, ai CNAS, ANOFM și ODIMM că, potrivit estimărilor recente, în anul 2020 zeci de mii de cetățeni ai țării noastre au ajuns sub pragul sărăciei din cauza pandemiei. La fel, anul 2020 a pus în dificultate mii de Întreprinderi Mici și Mijlocii, care au fost nevoite să-și diminueze activitatea, respectiv numărul de angajați, ori chiar să se închidă.

„În lipsa unui guvern cu împuterniciri depline, este de datoria acestor instituții să identifice soluții ca să vină în ajutorul oamenilor și al businessului mic și mijlociu. Tocmai de aceea, le-am cerut participanților la ședință să elaboreze urgent mecanisme ce ar simplifica procedurile de obținere a ajutorului de șomaj, a altor forme de asistență, astfel încât acestea să ajungă la cât mai mulți dintre cei aflați în dificultate”, a mai scris Sandu.

Președinta țării a precizat că, în cadrul ședinței, s-a discutat și despre punerea în aplicare cât mai rapidă a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor care angajează persoane cu dizabilități, tineri, oameni care și-au pierdut locul de muncă acasă sau în străinătate din cauza pandemiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: