Săptămâna Memoriei Holocaustului: În Moldova va fi inaugurat primul Muzeu de Istorie a Evreilor
Full Article 2 minutes read

Săptămâna Memoriei Holocaustului: În Moldova va fi inaugurat primul Muzeu de Istorie a Evreilor

În perioada 23-27 ianuarie, în Republica Moldova se desfășoară Săptămâna Memoriei dedicată comemorării victimelor Holocaustului. Agenția Relații Interetnice menționează că Săptămâna Memoriei prevede un amplu program de activități. Printre evenimentele planificate este și deschiderea, la Orhei, a primului Muzeu de Istorie a Evreilor.

Instituția spune că vor avea loc ceremonii de depunere de flori și de aprindere a lumânărilor la memorialele victimelor Holocaustului și alte monumente ale victimelor nazismului de pe întreg teritoriu al țării.

De asemenea vor fi prezentate proiecții de materiale video și filme istorice, expoziții, prezentări de cărți și alte evenimente.

Pe 27 ianuarie, începând ora 13:00, la monumentul „Victimelor Fascismului”va fi organizat mitingul-requiem dedicat comemorării victimelor Holocaustului. Se menționează că la eveniment vor participa reprezentanţi ai structurilor de stat, misiunilor diplomatice, Comunităților evreiești şi rome, precum și altor organizaţii din Republica Moldova.

La fel, pe parcursul săptămânii, Agenția anunță Zilele ușilor deschise la Centrul–muzeu „Memoria Holocaustului și Toleranța Interetnică”, un centru educațional și informativ ce propune publicului o galerie cu fotografii și documente de arhivă, proiecții video cu materiale documentare.

Agenția spune că un eveniment semnificativ în cadrul Săptămânii Memoriei, în acest an, este deschiderea la Orhei a primului Muzeu de Istorie a Evreilor din țară.

„Muzeul va fi inaugurat la data de 30 ianuarie la ora 11.30 (str. Vasile Lupu 62, Orhei)”, comunică instituția.

La eveniment va participa Ellen Germain, reprezentant special pentru Holocaust al Departamentului de Stat al SUA, care efectuează o vizită în Republica Moldova.

În cadrul Săptămânii Memoriei se va desfășura Campania #WeRemember (#NeAmintim) „Învață din trecut. Protejează viitorul”, consacrată Zilei Internaționale de Comemorare a victimelor Holocaustului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: