Sărbătoarea continuă astăzi în centrul capitalei cu Lupii lui Calancea, DoReDoS și Constantin Moscovici
Full Article 2 minutes read

Sărbătoarea continuă astăzi în centrul capitalei cu Lupii lui Calancea, DoReDoS și Constantin Moscovici

Hramul orașului Chișinău continuă și astăzi, 15 octombrie, în centrul capitalei Republicii Moldova. Concertele, expozițiile de pictură, târgurile meșterilor populari sau bucătăria tradițională nu vor lipsi nici astăzi din program. Startul evenimentelor va fi dat cu începere de la ora 11:00, cu o colecție de cântece despre Chișinău.

Programul evenimentelor care vor avea loc astăzi, 15 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, Chișinău:

11:00-14:00 – Colecția „Cântece despre Chișinău”;

14:00-17:45 – Concert – dedicație pentru Chișinău, cu participarea colectivelor artistice din cadrul instituțiilor de învățământ din municipiu.

18:00-19:15 – Caleidoscop muzical „EU sunt Chișinău!”, unde vor evolua: Formația „Cristal”, cu Aurica și Valeriu Cordineanu, Ricu Vodă, Formația „Megapolis”, solist: Sergiu Țurcan;

19:30-20:15 – Recital „Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra”;

20:30-22:15 – Spectacol folcloric „CHIȘINĂU – Acasă sufletelor noastre” cu Mihai Ciobanu, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Veta Ghimpu-Munteanu, Igor Rusu, Constantin Moscovici, Doina Sulac, Marin Ganciu, Viorica Lupu, „DoReDoS”, ansamblul etnofolcloric „Romanița”, etc.;

Sărbătoarea închinată Hramului Orașului se va încheia la ora 22:15-23:00, cu un recital susținut de „Lupii lui Calancea”.

Evenimentul se va desfășura pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – Vasile Alecsandri.

Primăria Municipiului Chișinău invită locuitorii și oaspeții orașului astăzi în PMAN pentru a sărbători împreună istoria, cultura și tradițiile capitalei Republicii Moldova.

Amintim că startul evenimentelor dedicate Hramului orașului Chișinău a fost dat pe data de 14 octombrie, în PMAN. În acest an, orașul Chișinău a împlinit 586 de ani de la prima atestare documentară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: