Șapte dintre cei opt foști angajați ai companiei „Glorinal” au fost plasați în arest, iar unul a fost eliberat
Full Article 2 minutes read

Șapte dintre cei opt foști angajați ai companiei „Glorinal” au fost plasați în arest, iar unul a fost eliberat

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a șase din cei opt foști angajați ai companii de construcții, reținuți în cadrul efectuării perchezițiilor, în ziua de 7 septembrie 2020, precum și plasarea în arest la domiciliu a altui figurant. În cazul celui de-al optulea reținut, procurorii au dispus eliberarea acestuia, după înaintarea învinuirii  formulate. Potrivit surselor NM, este vorba despre foști angajați ai companiei „Glorinal”.

Potrivit unui comunicat publicat pe 10 septembrie de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), la această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare. În acest sens, urmează a fi numite expertize tehnice pe dispozitive electronice și documente contabile care au fost ridicate în cadrul perchezițiilor. De asemenea, va avea loc audierea unui număr mare de persoane; iar așa cum declarațiile celor deja audiați (inclusiv ale învinuiților) conțin divergențe, se va purcede la confruntări pentru stabilirea adevărului.

Amintim că figuranții pe acest dosar sunt învinuiți de faptul că ar fi prejudiciat un număr de 70 de persoane cu circa 50 milioane lei, investite de păgubiți în noile apartamente, în municipiul Chișinău. Mijloacele bănești investite, însă,  au fost folosite contrar destinației și au fost inclusiv însușite de către factorii de decizie, dar și de către alți angajați ai agentului economic. Drept rezultat, compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: