Șase sportivi reprezintă Republica Moldova la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
Full Article 2 minutes read

Șase sportivi reprezintă Republica Moldova la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Republica Moldova va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, informează agenția MOLDPRES pe 20 august.

Sportivii Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting) sunt cei care s-au calificat pentru a participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie.

Cel mai bun rezultat înregistrat de sportivii paralimpici îi aparține judocanului Oleg Crețul, care a ocupat locul cinci la Campionatul Mondial pentru nevăzători.

Oleg Crețul este președintele în exercițiu al Comitetului Paralimpic din Republica Moldova și este nevăzător.  Sportivul moldovean are în palmares trei participări la Jocurile Paralimpice şi una la Olimpiada de la Atlanta din 1996. La Jocurile Paralimpice de la Atena din 2004 a câștigat medalia de argint, iar în anul 2008, la Beijing, a câștigat medalia de aur.

Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie. Competiţiile sportive olimpice pentru persoanele cu dizabilităţi au început să fie organizate din 1992, desfăşurându-se la trei săptămâni distanţă după Jocurile Olimpice de vară, în acelaşi oraş. Jocurile Paralimpice vor avea loc fără spectatori, autorităţile japoneze prelungind starea de urgenţă din cauza numărului de cazuri de Covid-19 în creştere, conform News.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: