Satul Talmaza, din raionul Ștefan Vodă, intră în carantină pentru 40 de zile
Full Article 2 minutes read

Satul Talmaza, din raionul Ștefan Vodă, intră în carantină pentru 40 de zile

Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă a intrat în carantină pentru 40 de zile, în legătură cu riscul de răspândire a coronavirusului de tip nou. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul satului, Eugeniu Prutean.

Potrivit documentului, perioada de carantină se va încheia pe 29 aprilie. În această perioadă, poliția va asigura ordinea publică.

Totodată, vor fi instituite trei puncte de control la intrare-ieșire în satul Talmaza în scopul verificării cetățenilor și accesul doar al persoanelor care efectuează lucrări agricole. De asemenea, vor avea acces în localitate lucrătorii medicali, pompierii și poliția, iar  agenții economici vor asigura stocurile necesare de produse alimentare.

Potrivit hărții interactive lansate de Ministerul Sănătății, în raionul Ștefan Vodă sunt 5 cazuri confirmate de COVID-19 și 237 de persoane sunt aflate sub supraveghere medicală. Iar în cadrul briefingului de presă din 22 martie, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că în raionul Ștefan Vodă sunt două cazuri de infectare locală cu COVID-19. 

Pe 20 martie, și primarul orașului Sîngerei a anunțat că localitatea intră în carantină. 

În total, în Republica Moldova, au fost confirmate 80 de cazuri de îmbolnăviri.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: