Ștampilă sau carantină. Locuitorilor din Transnistria care vor merge la vot li se vor impune reguli stricte
Full Article 2 minutes read

Ștampilă sau carantină. Locuitorilor din Transnistria care vor merge la vot li se vor impune reguli stricte

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în stânga Nistrului vor trebui să demonstreze la întoarcere că au votat, pentru a nu fi plasați în carantină obligatorie timp de două săptămâni. Precizările au fost publicate de către autoritățile de la Tiraspol.

Astfel, pe 1 noiembrie, la traversarea punctelor de control, doritorii de a-și exercita dreptul la vot vor trebui să demonstreze prin acte că sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Aceștia vor putea ieși de pe teritoriul Transnistriei începând cu ora 7:00 și vor trebui să se întoarcă nu mai târziu de ora 22:00.

Totodată, la întoarcere în regiunea transnistreană, aceștia vor trebui să demonstreze la punctele de control ștampila că au votat (aceasta se aplică în anexa de la buletin). Cei care se vor întoarce mai tîrziu de ora 22:00 sau nu vor putea demonstra că le-a fost aplicată ștampila, vor fi nevoiți să se izoleze pentru două săptămâni.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca pentru alegătorii care locuiesc în stânga Nistrului să fie deschise 42 de secții de votare. Cu toate acestea, autoritățile locale din mai multe localități au anunțat că nu vor deschide secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului și nu vor desemna candidații pentru birourile electorale în cadrul acestor secții.

Totodată, CEC a anunțat că se interzice ca alegătorii să fie transportați organizat la secțiile de votare pe 1 noiembrie. Astfel, în ziua alegerilor între orele 07.00 şi 21.00, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate nu este mai mare de 8 persoane și a autobuzelor și microbuzelor de cursă

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: