Sau vaccin sau test. Un deputat PAS propune ca parlamentarii care nu prezintă dovada imunizării să fie obligați să facă teste la COVID
Full Article 2 minutes read

Sau vaccin sau test. Un deputat PAS propune ca parlamentarii care nu prezintă dovada imunizării să fie obligați să facă teste la COVID

72 dintre cei 101 deputați ai Parlamentului Republicii Moldova au prezentat secretariatului instituției certificate care demonstrează faptul că s-au imunizat împotriva coronavirusului. Informația a fost prezentată de către speakerul legislativului Igor Grosu, în cadrul ședinței din 23 septembrie. Deputatul PAS Lilian Carp a propus ca parlamentarii care nu prezintă dovada vaccinării să fie obligați să se testeze, o dată la două săptămâni, și să prezinte certificatul care să confirme că nu sunt infectați.

Potrivit lui Igor Grosu, 55 dintre cei 63 de deputați ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au prezentat certificatele care atestă faptul că s-au vaccinat.

Din totalul de 32 de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au prezentat documentul respectiv 14 parlamentari.

La fel, 3 dintre cei 6 deputați ai fracțiunii Partidului „ȘOR” au prezentat certificatul.

De asemenea, 22 de persoane din cei 28 de angajați ai secretariatului legislativului au prezentat dovada vaccinării și din 161 din cei 221 de funcționari publici ai instituției. În ceea ce privește personalul auxiliar, din 101 – 63 au prezentat certificatele respective.

Deputatul PAS Lilian Carp a propus ca parlamentarii care nu prezintă dovada vaccinării să fie obligați să se testeze de două ori pe lună.

„Logic ar fi ca, în condițiile în care cineva nu vrea să se vaccineze sau să prezinte certificatul de vaccinare, nu au decât să prezinte, o dată la 14 zile, testul că nu este bolnav de Covid și poftim – intrăm în sală. Sau suntem responsabili și dăm exemplu în societate, sau îndemnăm lumea, dar singuri nu ne vaccinăm”, a propus Lilian Carp, deputat PAS.

„Într-adevăr, ar fi cazul, pentru a se asigura colegii că totul e în regulă și din respect față de colegii care au depus un efort”, a comentat speakerul Parlamentului Igor Grosu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: