Piese de schimb pentru avioane, în valoare de peste 2 mln de lei, depistate pe traseul Chișinău – Bender
Full Article 2 minutes read

Piese de schimb pentru avioane, în valoare de peste 2 mln de lei, depistate pe traseul Chișinău – Bender

O schemă de contrabandă cu piese de schimb pentru avioane în valoare de peste 2 milioane de lei este examinată de ofițerii Serviciului Vamal și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Pe acest caz sunt cercetați penal 4 conaționali, după ce vameșii au depistat mărfurile în autovehiculul unuia dintre ei.

În data de 9 noiembrie 2021, pe traseul Chișinău – Bender, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au tras pe dreapta un autoturism de model Honda CRV, cu numere de înmatriculare transnistrene. Acesta se deplasa din direcția orașului Bender spre Chișinău.

Ca urmare a controlului de specialitate, ofițerii echipelor mobile au depistat, în salonul și portbagajul mijlocului de transport, două cutii din lemn cu masa de aproximativ 100 kg fiecare. Acestea conțineau piese de schimb pentru avion, fără acte de proveniență.

Potrivit materialelor dosarului, bărbatul, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în raionul Anenii Noi, transporta mărfurile din Ucraina, prin teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, cu eludarea controlului vamal.

Acestea erau destinate comercializării atât în țara noastră, cât și în alte state.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate 3 percheziții la diferite adrese din țară și reținute două persoane, una dintre care a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Alte două persoane au fost audiate și recunoscute în calitate de bănuiți.

Investigațiile pe acest caz continuă, iar organele de anchetă urmează să stabilească proveniența exactă a pieselor, destinatarii mărfurilor, persoanele implicate, precum și alte circumstanțe relevante cazului. Totodată, este examinată și versiunea implicării unor funcționari publici în schema infracțională, inclusiv angajați vamali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: