Schimb de focuri între Hamas și Israel. Au fost înregistrate decese
Full Article 1 minutes read

Schimb de focuri între Hamas și Israel. Au fost înregistrate decese

Noaptea trecută, circa 200 de rachete au fost lansate spre Israel din direcția Fâșiei Gaza, scrie The Times of Israel, citat de RBC. De cealaltă parte, autoritățile din enclava palestiniană au anunțat un bilanț de 21 de morți, inclusiv copii, în urma răspunsului Israelului la atac.

Organizația fundamentalistă Hamas a lansat mai multe rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Premierul Beniamin Netaniahu a promis imediat un răspuns puternic. Israelul a atacat circa 130 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza. Armata israeliană a anunțat un bilanț de 15 decese în rândul grupării palestiniene.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătății din enclava palestiniană susține că sunt 21 de decese, inclusiv 9 copii. Alte 75 de persoane au fost rănite.

Schimburile de focuri s-au produs în contextul intensificării tensiunilor în Ierusalimul Vestic, unde au loc confruntări dintre polițiștii israelieni și palestinieni. Vineri, 7 mai, mai multe familii arabe au fost strămutate, motiv pentru care au izbucnit ciocniri violente și proteste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: