Schimb de replici între PAS și MAN, după ce o întreprindere municipală a anunțat filmările unui proiect media
Full Article 3 minutes read

Schimb de replici între PAS și MAN, după ce o întreprindere municipală a anunțat filmările unui proiect media

Regia „Autosalubritate” a anunțat marți, 30 ianuarie, că demarează filmările pentru un nou proiect media. Întreprinderea Municipală a evitat să spună despre ce este vorba, însă a îndemnat chișinăuienii să fie „pregătiți pentru ceva interesant”. Postarea a fost distribuită și comentată de mai multe persoane, inclusiv de deputatul PAS Alexandr Trubca. Parlamentarul a acuzat municipalitatea că nu găsește bani pentru proiectele sociale, dar că găsește, în schimb, pentru „filmulețe despre autosalubritate”. „Așa și trăim”, a scris Trubca, care a fost acuzat, la rândul său, că ar induce lumea în eroare.

„Î.M. Regia „Autosalubritate” a demarat marți, 30 ianuarie, filmările pentru un nou proiect media. Nu vă vom spune încă despre ce este vorba, deoarece ne dorim să vă ținem în suspans. Până atunci, însă, vă provocăm să ghiciți ce se întâmplă în spatele camerelor?! Fiți pregătiți pentru ceva interesant!!!” – a scris Regia „Autosalubritate” pe pagina sa de Facebook, pe 30 ianuarie.

Postarea, însoțită de mai multe imagini foto care surprind momente din timpul filmărilor spotului video, a fost distribuită de mai multe persoane. Cu o reacție a venit și  deputatul din partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate Alexandr Trubca.

„Realitatea paralelă a lui Ivan. Pentru asistenți personali bani nu găsește. Pentru grupele cu program prelungit – părinții trebuie să achite.  Pentru filmulețe despre Autosalubritate – evident că din buget! Așa și trăim. P.S. Rămâneți alături de noi. Urmează proiecte media la Combinatul pentru Servicii Funerare și Stația de Epurare”, a scris Alexandr Trubca pe pagina sa de Facebook.

Mesajul parlamentarului a atras mai multe critici. Cu o reacție a venit inclusiv directorul interimar al Regiei, Igor Gîrlea, consiliera edilului capitalei, Natalia Ixari, precum și membrul Mișcării Alternativa Națională (MAN) – partid fondat și condus de primarul Ion Ceban – Victor Pruteanu. Cei din urmă l-au acuzat pe Trubca că ar induce oamenii în eroare, după ce nu a făcut publică toată informația, și anume că spotul video este realizat de către Seureca și finanțat de către BERD, în cadrul proiectului „Deșeuri solide Chișinău”.

„Domn’ președinte, nu e bine că diseminați informație falsă și induceți electoratul dvs. și mai tare în eroare. Spotul video este din cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chisinau”, sub-proiect implementat doar de Chișinău, deși finanțarea este valabilă pentru stat din 2020. Spotul este finanțat integral de un grant oferit de țările membre UE prin intermediul BERD, iar însăși ideea era prescrisa în ToR și în oferta consultantului. În același timp, știu ca statul practic nu finanțează informarea în domeniu, respectiv, Primăria Chisinau și Autosalubritate face lucrul guvernului în acest sens”, a scris directorul interimar de la Autosalubritate răspuns la postarea lui Trubca.

Schimb de replici între PAS și MAN, după ce o întreprindere municipală a anunțat filmările unui proiect media

Captură foto/Facebook/Alex Trubca

Schimb de replici între PAS și MAN, după ce o întreprindere municipală a anunțat filmările unui proiect media

Captură foto/Facebook/Alex Trubca


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: