Schimb de replici între Voronin și Grosu: „Baba se piaptănă, dar noi modificăm Constituția”, „Mai puțin sexism, vă rog”
Full Article 1 minutes read

Schimb de replici între Voronin și Grosu: „Baba se piaptănă, dar noi modificăm Constituția”, „Mai puțin sexism, vă rog”

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a cerut excluderea de pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de lege privind limba română. „Baba se piaptănă, dar noi modificăm Constituția”, a spus comunistul Vladimir Voronin. Președintele Parlamentului l-a atenționat pe deputat. „Mai puțin sexism vă rog”, a menționat Grosu, declarându-i că în sală sunt prezente mai multe doamne. 

În sala de ședință a Parlamentului, pe 16 martie, au fost prezente femeile primare, consiliere locale și raionale. Grosu a precizat că reprezentantele autorităților publice locale astăzi au participat la un eveniment în cadrul campaniei „Femeile candidează”.

La începutul ședinței, comunistul Vladimir Voronin a solicitat excluderea de pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de lege privind limba română.

„Iaca s-au dus doamnele, proverbul moldovenesc – baba se piaptănă, dar noi modificăm Constituția”, a spus Voronin.

„Uneori și moșnegii se piaptănă, nu numai babele. Trebuie să arătăm frumos toți, da. Și mai puțin sexism vă rog, în special că avem acum atâtea doamne prezente aici”, l-a atenționat președintele Parlamentului Igor Grosu.

De menționat că propunerea BCS nu a întrunit numărul necesar de voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: