Schimbări în conducerea unor comisii permanente și delegații parlamentare
Full Article 2 minutes read

Schimbări în conducerea unor comisii permanente și delegații parlamentare

Componența mai multor comisii parlamentare permanente a fost modificată. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței legislativului din 21 mai. 

Astfel, Igor Vremea a fost desemnat președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană, iar Violeta Ivanov – revocată din această funcție.

Ghenadie Buza a fost desemnat președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie, urmare a revocării deputatei Elena Bacalu.

Nicolae Ciubuc a fost desemnat președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, fiind revocat din calitatea de vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Vasile Bîtca a fost revocat din calitatea de președinte al Comisiei administrație publică. Această funcție a revenit deputatei Reghina Apostolova.

Totodată, au fost operate schimbări în componența nominală a unor delegații la organizațiile parlamentare internaționale și bilaterale.

În acest sens, deputata Violeta Ivanov a fost revocată din funcția de șef al delegației la Adunarea parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Deputații l-au desemnat în această calitate pe Nicolae Ciubuc.

De asemenea, Violeta Ivanov a fost revocată și din funcția de șef-adjunct al delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, iar Igor Vremea desemnat în această funcție.

Menționăm că a suferit modificări și componența delegației Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Ruxanda Glavan a fost exclusă din lista membrilor. Membru al delegației la APCE a devenit vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: