Şcoala în care a avut loc masacrul din Texas va fi demolată
Full Article 2 minutes read

Şcoala în care a avut loc masacrul din Texas va fi demolată

Robb Elementary School din Uvalde, Texas, unde un bărbat înarmat a ucis 19 elevi şi doi profesori – va fi demolată, a declarat primarul oraşului, transmite BBC. Primarul Don McLaughlin a făcut această afirmaţie marţi, în cadrul unei şedinţe de consiliu tensionate şi emoţionante, în care locuitorii au cerut răspunsuri cu privire la împuşcături, scrie BBC.

„Înțeleg că niciunul dintre voi nu are puterea de a cere unui copil sau unui profesor să se întoarcă la această școală”, a spus McLaughlin.

La întâlnire, publicul și-a exprimat indignarea că poliția a așteptat mai mult de o oră înainte de a începe să neutralizeze trăgătorul.

McCraw a recunoscut că răspunsul poliției la ceea ce se întâmpla a fost „un eșec total” și l-a acuzat pe ofițerul responsabil cu acțiunile poliției de la fața locului că pune viața polițiștilor înaintea vieții copiilor.

Școala Elementară Robb are aproximativ 600 de elevi în clasele a doua, a treia și a patra.

Demolarea clădirii școlii a fost propusă de președintele american Joe Biden.

Amintim că în luna mai al acestui an, un masacru a zguduit Statele Unite ale Americii. Cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi au fost ucişi într-un atac armat la o școală din Texas. Copiii decedaţi aveau între 8 și 10 ani. În aceeaşi zi, agresorul în vârstă de 18 ani şi-ar fi împuşcat bunica, aflată în stare critică, la spital. Atacatorul a murit în urma schimbului de focuri cu agenţii de poliţie. Este cel mai grav atac armat care avut loc în Statele Unite de la începutul anului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: