Școlile din Transnistria se închid. Elevii vor învăța online, cu o singură excepție
Full Article 2 minutes read

Școlile din Transnistria se închid. Elevii vor învăța online, cu o singură excepție

Școlile din regiunea transnistreană se închid, iar elevii vor învăța online. Decizia a fost luată de autoritățile de facto de la Tiraspol pe 26 martie. Vor rămâne deschise doar școlile în care învață un număr mai mic de 200 de elevi.

De asemenea, liderul administrației de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a propus anularea examenelor de final de an. La fel ca în 2020, notele finale vor depinde de media generală a elevilor.

De asemenea, liderul din stânga Nistrului a atras atenția că numărul de infectări este tot mai mare. Acesta a îndemnat responsabilii să urgenteze procedurile privind deschiderea unui spital pentru bolnavii infectați cu coronavirus, în cadrul Centrului Mamei și Copilului de la Tighina.

„Astfel, republica va avea 2,5 mii de locuri de spital pentru bolnavii cu Covid”, a menționat Krasnoselski.

***

Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, Sovietul suprem de la Tiraspol a decis să prelungească regimul de carantină în regiunea transnistreană până pe 15 mai. Biroul Politici de Reintegrare a criticat inițiativa.

În ultimele 24 de ore, în regiunea transnistreană, au fost înregistrate 18 decese în rîndul pacienților infectați cu COVID-19. Este cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: