„Scopul este de a obține capital politic”. Ce spune avocatului lui Plahotniuc, despre locul aflării clientului său
Full Article 2 minutes read

„Scopul este de a obține capital politic”. Ce spune avocatului lui Plahotniuc, despre locul aflării clientului său

Lucian Rogac, avocatul ex-președintelui Partidului Democrat (PDM), neagă veridicitatea declarațiilor liderului formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, privind locul aflării clientului său. Fără să precizeze dacă Vladimir Plahotniuc a părăsit sau nu Statele Unite, apărătorul a menționat că afirmațiile sunt nefondate.

NM l-a contactat pe Lucian Rogac pentru o reacție la afirmațiile lui Renato Usatîi, care susține că Vladimir Plahotniuc a părăsit SUA și s-ar afla în Turcia.

„Consider afirmațiile d-lui Usatîi drept unele nefondate, cu caracter pur declarativ. Scopul lansării acestor declarații este doar de a obține capital politic”, a declarat Lucian Rogac pentru NM.

L-am întrebat pe avocatul lui Vladimir Plahotniuc unde se află clientul său, însă apărătorul a refuzat să ofere detalii.

„Nu pot sa vă comunic locația dlui Vladimir Plahotniuc, întru respectarea principiului confidențialității dintre avocat și client”, a conchis avocatul.

Amintim că primarul de Bălți, Renato Usatîi, a scris pe pagina sa de Facebook că deține informații, potrivit cărora, Vladimir Plahotniuc s-ar afla la Instanbul. Mai mult, potrivit liderului formațiunii „Partidul Nostru”, Plahotniuc s-ar întâlni cu policieni de la Chișinău, inclusiv cu „intermediari de la Dodon”. Președinția a refuzat să comenteze afirmațiile.

Ulterior, Ziarul de Gardă a scris că Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit SUA pe 28 august. Jurnaliștii au făcut referire la datele deschise ale organelor pentru securitate internă ale SUA, unde poate fi accesat și istoricul intrărilor și ieșirilor cetățenilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: