„Scuză neinspirată”. Litvinenco insistă că adjunctul lui Stoianoglo ar trebui să demisioneze
Full Article 2 minutes read

„Scuză neinspirată”. Litvinenco insistă că adjunctul lui Stoianoglo ar trebui să demisioneze

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a venit cu o replică după precizările Procuraturii Generale cu privire la întâlnirea dintre Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, și Boris Lupașcu, candidatul PSRM-„Pentru Moldova” la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC). Parlamentarul insistă că Ruslan Popov ar trebui să demisioneze în urma imaginilor apărute în presă.

Parlamentarul a atras atenția că sesizarea la Procuratura Generală în legătură cu deciziile pe care le-a luat parlamentul în raport cu Curtea Constituțională, pe care le califică drept „uzurparea puterii în stat”, a fost făcută pe 24 aprilie, iar Ruslan Popov și Boris Lupașcu știau deja despre aceasta.

„Pe scurt, despre comunicatul procuraturii privind întâlnirea dintre Popov și Lupașcu. Este o scuză foarte neinspirată. Înainte găseau mai bune. (…) Rămân ferm convins, că procurorul general adjunct trebuie să-şi dea demisia, dar și să dea explicaţii publice, care a fost obiectul discuţiei. Din păcate, printr-un astfel de comunicat, credibilitatea procuraturii nicidecum nu are cum să se îmbunătățească”, a comentat Litvinenco.

Amintim că, pe 27 aprilie, în presă au apărut imagini în care apare adjunctul Procuraturii Generale Ruslan Popov, alături de Boris Lupașcu, avocat, candidatul numit de Partidul Socialiștilor și Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR” la funcția de judecător al Curții Constituționale. Cei doi sunt surprinși într-o stație PECO. Întâlnirea a avut loc pe 25 aprilie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Procuraturii Generale au dat de înțeles că întâlnirea dintre Popov și Lupașcu nu reprezintă motiv pentru concedierea adjunctului procurorului general. Mai mult, aceștia au îndemnat forțele politice să nu discrediteze instituția.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: