Se clatină fotoliul ministrului Educației? Maia Sandu: Reforma învățământului profesional-tehnic se întâmplă prea încet
Full Article 2 minutes read

Se clatină fotoliul ministrului Educației? Maia Sandu: Reforma învățământului profesional-tehnic se întâmplă prea încet

Președinta țării Maia Sandu consideră că reforma învățământului profesional tehnic s-ar desfășura prea lent. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de investire a noului ministru al Economiei Dumitru Alaiba și al ministrului Mediului Rodica Iordanov.

Președinta țării Maia Sandu a menționat că dezvoltarea țării nu se poate face fără reforma educației.

Reforma învățământului profesional-tehnic se întâmplă prea încet. Reforma învățământului superior trebuie să producă rezultate reale, să nu fie doar o fuziune pe hârtie a câtorva instituții”, a menționat șefa statului.

Ministrul Educației Anatol Topală nu a comentat deocamdată declarația președintei țării. Amintim că Ministerul Educației și Cercetării a dat, pe 27 iunie, startul reformei denumite „Universități Moderne”. Reforma universitară presupune integrarea în cadrul funcțional al patru universități alte cinci universități. Astfel, din numărul total de 16 universități publice, activează 11 universități publice.

Președintele Parlamentului și al partidului de guvernare (PAS) Igor Grosu a declarat anterior că nu sunt excluse și alte remanieri guvernamentale. Asta după ce, pe 16 noiembrie, premierul Natalia Gavrilița a anunțat demisia lui Sergiu Gaibu din funcția de ministru al Economiei. Anterior, acum două luni, a demisionat ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: