Se coace o coaliție parlamentară? PSRM cheamă PDM la negocieri
Full Article 2 minutes read

Se coace o coaliție parlamentară? PSRM cheamă PDM la negocieri

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cheamă Partidul Democrat (PDM) la discuții, în vederea creării unei coaliții de guvernare. Un comunicat în acest sens a fost publicat miercuri, 4 martie, după ședința Consiliului Republican al formațiunii. 

PSRM menționează că a luat în calcul trei opțiuni: 1) menținerea situației actuale, cu un guvern fără suport politic stabil; 2) parteneriat politic cu PDM, care este unicul partid parlamentar deschis dialogului pe această temă; 3) alegeri parlamentare anticipate în luna noiembrie, odată cu cele prezidențiale.

Prin urmare, s-a decis să se meargă pe varianta unui parteneriat politic.

„Conducerea partidului a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate pînă în 2023. Doar cu o guvernare stabilă vom reuși să implementăm proiecte sociale, care să aducă beneficii majore cetățenilor”, se arată în comunicat.

Totodată, în declarație se mai arată și că PSRM regretă faptul că Blocul ACUM nu a dorit să revină la guvernare.

„Le-am lăsat suficient timp foștilor colegi de alianță din PAS și PPDA pentru a se clarifica pe intern, pentru a depăși anumite neînțelegeri, care au dus la destrămarea coaliției. Astăzi suntem în situația să constatăm faptul că opțiunea fermă a Blocului ACUM a rămas organizarea alegerilor anticipate, nu se dorește revenirea la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute împreună”, au subliniat reprezentanții PSRM.

PSRM menționează că la baza unei posibile viitoare alianțe politice cu PDM va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul ACUM.

„În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibil, partidele, care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu, să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, se mai arată în comunicat.

Amintim că tot astăzi, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase, a scris că PSRM și PDM au ajuns la o înțelegere și că șefia mai multor ministere și instituții de stat urmează să fie preluată de PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: