Se solidarizează cu APOTA. Un grup de transportatori va suspenda pe 16 decembrie mai multe rute regulate
Full Article 2 minutes read

Se solidarizează cu APOTA. Un grup de transportatori va suspenda pe 16 decembrie mai multe rute regulate

Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” anunță pe 13 decembrie, că va susține revendicările înaintate de Asociația Patronală „APOTA” și se va alătura protestului din 16 decembrie 2021. Aceștia spun că în această zi,  vor suspenda rutele regulate raionale și interraionale.

Într-o notă, transportatorii precizează că nu cer majorarea tarifelor, ci doar executarea condițiilor legale de recalcul anual, stabilite printr-o hotărâre de Guvern. Totodată, Asociația declară că vrea inițierea discuțiilor în fond pentru soluționarea mai multor probleme din ramură.

Amintim că transportatorii rutieri de persoane vor organiza un protest repetat joi, 16 decembrie 2021. Acesta se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, iar la manifestație vor participa aproximativ 200 mijloace de transport. Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), pe 10 decembrie. Totodată, pe 16 decembrie, mai multe curse regulate își vor suspenda activitatea.

Potrivit liderului APOTA, manifestația se va desfășura în semn de protest față de acțiunile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (M.IDR) și a Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

La rândul său, ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a spus că solicitările protestatarilor nu sunt justificate. „Spre exemplu, dacă la moment tariful Chișinău – Bălți este 80 MDL, ei doresc să fie 185. Un alt exemplu, Chișinău – Drochia, acum este 109 MDL, solicitarea este să fie 245 MDL. Aceste solicitări nu sunt justificate”, a declarat ministrul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: