Secretar de stat: Pot fi imunizate toate persoanele eligibile pentru a doua etapă de vaccinare
Full Article 2 minutes read

Secretar de stat: Pot fi imunizate toate persoanele eligibile pentru a doua etapă de vaccinare

În Republica Moldova se atestă o micșorare a cazurilor noi de coronavirus și a cazurilor de deces. Totodată, pot fi imunizate toate persoanele eligibile pentru a două etapa de vaccinare, în contextul în care Republica Moldova a recepționat recent mai multe loturilor de vaccin. Despre acest lucru a anunțat Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 20 aprilie.

„Trendul este de micșorare a cazurilor noi și a celor de deces. Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut cu 23% față de săptămâna precedentă. Rata de contagiozitate este în continuă scădere, aproximativ 0,8, dar aceasta este oricum înaltă și din punctul nostru de vedere este prematur de a vorbi referitor la relaxarea restricțiilor”, a spus Cernelea.

Totodată, funcționarul a anunțat că până în prezent, peste 86 de mii de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar peste 10 200 de persoane au fost imunizate cu a doua doză.

Mai mult, Cernelea a spus că pot fi imunizate toate persoanele eligibile pentru a două etapă de vaccinare, în contextul în care Republica Moldova a recepționat recent mai multe loturi de vaccin.

„În contextul loturilor recepționate, ne permitem integral vaccinarea tuturor persoanelor eligibile din etapa a doua. Până acum au fost incluse persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cele cu comorbidități. Acum se adaugă lucrătorii educaționali indiferent de vârsta acestora, angajații structurilor de asigurarea a ordinii publice, inclusiv ambasade, parlament, președinție, guvern, ministere, instituții subordonate acestora, agenții, organizațiile sindicale, autoritățile publice locale și administrația penitenciarelor”, a spus Cernelea.

În Republica Moldova, campania națională de vaccinare a început pe 2 martie. Aceasta va avea 3 etape:

1. Lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, a personalului și beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată;

2. Adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani și cei cu comorbidități, angajații sistemului educațional și structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului;

3. Populația generală.

Din 1 aprilie 2021, a fost inițiată a doua etapă de imunizare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: