Secretarul general adjunct al NATO: „Nu sunt motive de îngrijorare pentru Republica Moldova”
Full Article 2 minutes read

Secretarul general adjunct al NATO: „Nu sunt motive de îngrijorare pentru Republica Moldova”

Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova, însă nu are capacitatea militară să facă joncţiunea pe uscat cu regiunea transnistreană. Declaraţiile aparţin secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană şi au fost făcute pentru postul public de televiziune, scrie trm.md.

Războiul e unul de uzură şi e important ca Ucraina să aibă resurse suficiente ca să reziste, iată de ce NATO va continua să susţină Kievul şi să întărească securitatea în Republica Moldova, a mai declarat Geoană.

„Astăzi nu vedem elemente de îngrijorare de natură militară, o spunem foarte clar, nu sunt motive de îngrijorare pentru Republica Moldova. Federaţia Rusă nu are nici capacităţile militare, dar elemente de presiune, de destabilizare, anunţurile şi ameninţările făcut de Dmitri Medvedev după vestea bună de la Bruxelles, evident sunt în atenţia noastră”, a declarat Mircea Geoană.

Cu referire la pachetul de asistenţă al NATO, oficialul a spus că acesta a fost negociat cu guvernul moldovean şi este un răspuns la solicitările autorităţilor de la Chişinău. Geoană afirmă că e nevoie de instituţii de securitate şi militare performante şi de capacităţi de rezistenţă la ameninţările hibride, de exemplu, atacurile cibernetice şi dezinformarea.

Pe 29 iunie, preşedintele României Klaus Iohannis, a declarat după Summitul NATO,  că a fost decisă consolidarea sprijinului pentru Ucraina, prin adoptarea unui pachet de măsuri de asistenţă şi intensificarea sprijinului pentru parteneri, inclusiv și pentru Republica Moldova şi Georgia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: