Secretarul General al ONU Antonio Guterres vine la Chișinău pe 9 mai
Full Article 2 minutes read

Secretarul General al ONU Antonio Guterres vine la Chișinău pe 9 mai

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în zilele de 9 și 10 mai. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Președinției, care însă nu au putut oferi alte detalii despre program.

Potrivit Replica Media, care o citează pe purtătoarea de cuvânt a Biroului Coordonatorului Rezident al ONU din Moldova, Cristina David, Înaltul oficial ONU va sosi la Chișinău pe 9 mai și în prima zi a vizitei sale va avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

A doua zi, pe 10 mai, Secretarul General al ONU va efectua o vizită la Centrul de Acomodare a Refugiaților de la Moldexpo.

Antonio Guterres va fi însoțit la Moldexpo de Coordonatorul Rezident ONU, Simon Springett, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari și alți oficiali și șefi de agenţii ONU.

Amintim că, recent, Antonio Guterres a efectuat o vizită oficială la Moscova și s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin. Ulterior, el s-a deplasat la Kiev și a avut o întrevedere cu președintele Ucrainei Vladimir Zelenski. În timpul aflării acestuia la Kiev, Moscova a lansat mai multe rachete în centrul orașului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: