FOTO Secțiile de terapie intensivă Covid-19 sunt pline. Medic: 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă
Full Article 2 minutes read

FOTO Secțiile de terapie intensivă Covid-19 sunt pline. Medic: 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă

Secțiile de de Terapie Intensivă COVID -19 din cadrul Spitalului Clinic Republican „T. Moșneaga” sunt pline, iar astăzi va fi deschisă încă una cu 13-14 paturi. Despre aceasta a anunțat instituția, pe 28 ianuarie, printr-un comunicat de presă.

Șeful clinicii Anesteziologie și Terapie Intensivă, profesorul Victor Cojocaru precizează că 70% din pacienții internați în terapie sunt în stare extrem de gravă.

„La moment, în clinica noastră sunt internați pacienți cu forme grave și severe ale COVID – 19. Mulți spun că Omicron-ul reprezintă o formă mai ușoară a noului tip de Coronovairus. Cu toate acestea, în Terapiile Intensive din instituția noastră, 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă. Aceștia sunt conectați la respirație artificială. Volumul de lucru în reanimări nu a scăzut, ci s-a mărit considerabil în ultima perioadă” a explicat Victor Cojocaru.

Referitor la capitolul resurse umane, medical a specificat că au fost incluși în activitate și rezidenții.

„Cu toate acestea, avem cadre medicale, care s-au infectat. Noi nu suntem izolați de societate. Iar amprenta comportamentului societății, lasă urme pe activitatea noastră. Noi nu mai suntem panicați, ca la începutul pandemiei, ci suntem obosiți, moral și fizic. Suntem epuizați și lucrăm la limita puterilor. Totul ce ne dorim noi, este ca populația să fie mai responsabilă”, a conchis profesorul Cojocaru.

În același timp, în Departamentul COVID-19, unde sunt internați pacienți cu forme medii ale infecției, în dimineața acestei zile au fost ocupate toate 150 de paturi  disponibile.

„Este dificil de pronosticat ce va fi în continuare. În secțiile noastre sunt internați pacienți infectați de COVID -19 și concomitent cu alte patologii grave: cancer pulmonar, cancer intestinal, probleme cardiovasculare etc. Adesea întâlnim bolnavi, care cunosc că au aceste patologii și au un risc major să facă complicații din cauza COVID-ului, însă nu doresc să se vaccineze sau nu cred în existența virusului. Este regretabil acest fapt ”, a spus Oxana Bujor, șefa Departamentului COVID – 19.

Ultimele date prezentate de Ministerul Sănătății arată în în Moldova, s-au infectat în decurs de o zi 5366 de persoane.

FOTO Secțiile de terapie intensivă Covid-19 sunt pline. Medic: 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă FOTO Secțiile de terapie intensivă Covid-19 sunt pline. Medic: 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă

FOTO Secțiile de terapie intensivă Covid-19 sunt pline. Medic: 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă

SCR

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: