Securitatea energetică și dezvoltarea locală, discutate de președinta Maia Sandu la Bruxelles
Full Article 1 minutes read

Securitatea energetică și dezvoltarea locală, discutate de președinta Maia Sandu la Bruxelles

În prima zi a vizitei pe care o întreprinde la Bruxelles, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut câteva întrevederi de lucru, informează administrația prezidențială. Președinta țării a discutat despre securitatea energetică, dar și despre dezvoltarea locală.

Șefa statului a discutat cu Mikołaj Dowgielewicz, director general și reprezentant permanent al Oficiului Băncii Europene de Investiții (BEI) la Bruxelles, despre proiectele desfășurate de BEI în Republica Moldova și despre cooperarea pe viitor în domenii strategice.

Potrivit administrației prezidențiale, este vorba de reabilitarea rețelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice cu România, eficientizarea energetică a clădirilor publice și rezidențiale, dar și finanțarea IMM-urilor.

De asemenea, doamna Maia Sandu a discutat online cu Apostolos Tzitzikostas, guvernator al regiunii Macedonia Centrală din Grecia și Președinte al Congresului european al autorităților regionale. Interlocutorii au vorbit despre importanța proiectelor de dezvoltare locală, care oferă mai multe oportunități comunităților rurale din Moldova. Șefa statului a mai spus că Guvernul Republicii Moldova este în curs de elaborare a proiectului „Satul european”, care prevede investiții, anuale, de 100 mln de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: