Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, anulată din nou
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, anulată din nou

Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc vineri, 25 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost anulată din nou. Totodată, instanța de apel a amânat și ședința de judecată unde urma să fie examinată cererea înaintată de către avocații lui Ilan Șor privind recuzarea completului de judecată, transmite tv8.md.

Ședința nu a avut loc, Dat fiind faptul că materialele dosarului penal se află la Curtea Supremă de Justiție, ședința de judecată nu a avut loc”, se arată pe portalul Curții de Apel. Pe site-ul Curții de Apel Cahul se arată că următoarea ședință de judecată în dosarul Șor ar urma să aibă loc pe 3 octombrie, ora 10:30.

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, anulată din nou

Examinarea cererii înaintată de avocații lui Șor privind recuzarea completului de judecată a fost amânată de către Curtea de Apel Cahul.

Şedinţa amînată, Se amână examinarea cererii de recuzare până la parvenirea materialelor cauzei penale de la Curtea Supremă de Justiție”.

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor, anulată din nou

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: