Ședința de judecată privind plasarea lui Stoianoglo în arest, amânată cu o oră
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată privind plasarea lui Stoianoglo în arest, amânată cu o oră

Judecătorii au dispus suspendarea ședinței în care este examinat demersul privind plasarea lui Alexandr Stoianoglo în arest pentru 30 de zile. Aceasta urmează să fie reluată peste o oră. Avocatul lui Stoianoglo a solicitat strămutarea ședinței la o altă judecătorie.

Vasile Gafton, avocatului lui Alexandr Stoianoglo, a solicitat ca cererea privind plasarea acestuia în arest pentru 30 de zile să fie examinat într-o altă instanță. Decizia ar urma să fie luată de Curtea Supremă de Justiție.

În același timp, la ora 17:48 expiră termenul de 72 de ore, pentru care a fost reținut procurorul general, suspendat din funcție.

Amintim că la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, este examinat demersul privind plasarea lui Stoianoglo în arest pentru 30 de zile. Pe 5 octombrie, el a fost reținut de angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pe numele său fiind deschis un proces penal cu 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente.

După mai mult de trei ore de percheziții la sediul Procuraturii Generale, mascații au descins și în locuința lui Stoianoglo. Acesta a fost escortat de ofițerii SIS. În timp ce intra în locuință, Stoianoglo a declarat pentru presă că reținerea sa ar fi „o răzbunare din partea președintelui țării”. Maia Sandu a reacționat a doua zi, pe pagina sa de Facebook. Aceasta a menționat că instituțiile responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de așteptările cetățenilor și să acționeze în conformitate cu legea.

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință pe 6 octombrie și, în urma deliberărilor cu ușile închise, a anunțat că Dumitru Robu a fost selectat pentru a asigura interimatul funcției de procuror general. La scurt timp, președinta țării, Maia Sandu, a semnat decretul respectiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: