Ședință închisă. Majoritatea parlamentară a semnat o nouă declarație și a părăsit sala parlamentului
Full Article 2 minutes read

Ședință închisă. Majoritatea parlamentară a semnat o nouă declarație și a părăsit sala parlamentului

Majoritatea parlamentară, formată din fracțiunea PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte Partidul „ȘOR” și-a reiterat susținerea pentru candidatul Vladimir Glovatiuc la funcția de prim-ministru. Liderul fracțiunii socialiștilor Corneliu Furculiță a dat cititre unei noi declarații, prin care cei 53 de deputați își exprimă dezacordul față de dizolvarea legislativului. Ulterior, acesta a anunțat că fracțiunea părăsește ședința legislativului. Speakerul parlamentului a declarat ședința închisă.

„Anunțăm dezacordul în ceea ce privește dizolvarea parlamentului și exprimăm disponibilitatea consultărilor în vederea depășirii blocajului constituțional. Pe această cale, reiterăm decizia Curții Constituționale, potrivit căreia dizolvarea poate fi operată doar dacă inactivitatea îi este imputabilă parlamentului, nu și dacă îi este imputabilă altor autorități publice și actori politici”, a declarat Corneliu Furculiță.

Ulterior, deputatul socialist a anunțat că fracțiunea PSRM părăsește sala de ședințe a legislativului. O decizie similară a anunțat și fracțiunea Partidului „ȘOR”, precum și deputații neafiliați care fac parte din Platforma „Pentru Moldova”.

„Nu sunt alte subiecte mai importante decât cele declarate la briefingul de presă, atât de colegii noștri, cât și de dl Furculiță. Și noi părăsim ședința și sperăm că de mâine vom munci spre binele cetățenilor”, a declarat deputata Marina Tauber.

Speakerul parlamentului a declarat ședința închisă, din lipsă de cvorum. Deputații se vor întruni în ședință plenară vineri, 26 martie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: