Șefa ANI Rodica Antoci a contestat în instanță încheierea prin care a fost autorizată percheziția în casa sa
Full Article 2 minutes read

Șefa ANI Rodica Antoci a contestat în instanță încheierea prin care a fost autorizată percheziția în casa sa

Președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci a depus un recurs la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care contestă încheierea judecătorului de instrucție privind autorizarea percheziției la domiciliul său. Informația a fost confirmată pe 1 februarie de către purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic. Aceasta a precizat că Antoci pledează nevinovată și respinge toate învinuirile.

Președinta ANI s-a prezentat, marți, 1 februarie, la ora 15:00, la organul de urmărire penală, unde i-au fost aduse la cunoștință drepturile și calitatea de bănuit în cauza penală inițiată săptămâna trecută de procurorii anticorupție. Reprezentanții ANI susțin că la baza anchetei ar fi o scrisoare anonimă.

Președinta ANI respinge învinuirile aduse și pledează nevinovată: „Toate acțiunile intreprinse în mandatul său au fost realizate în strictă conformitate cu legea, asigurând transparență în activitate, dar și în acțiunile ce vizează achizițiile publice. Acest fapt este confirmat de rapoartele de audit și alte informații care permanent au fost reactualizate și publicate pe pagina web a Autorității. Totodată, Curtea de Conturi efectuează anual misiuni de audit în cadrul ANI și nu a semnalat neconcordanțe de ordin penal”.

Tot astăzi, Rodica Antoci a depus un recurs la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care contestă încheierea judecătorului de instrucție privind autorizarea percheziției la domiciliu.

Amintim că, pe 27 ianuarie, procurorii Anticorupție au efectuat percheziții acasă, dar și la biroul Rodicăi Antoci, șefa ANI. Reprezentanții instituției au precizat că acțiunile au fost inițiate în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.

Mai exact, la sfârșitul lunii decembrie, au apărut informații că șefa ANI s-ar face vinovată de îmbogățire ilicită. O scrisoare anonimă indica că Rodica Antoci ar fi responsabilă de o serie de ilegalități comise în procesul de gestionare a banilor instituției. Atunci ANI a venit cu o reacție prin care a combătut cele invocate în scrisoarea ajunsă în presă. La fel, în decembrie, Rodica Antoci declara că membrii familiei sale au fost amenințați, cazurile fiind raportate organelor competente. Șefa ANI se arăta convinsă că presiunile asupra familiei sale au legătură cu activitatea sa, în speciale fiind vorba despre dosarele pe rolul ANI ale funcționarilor și demnitarilor care nu-și pot justifica averile

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: