Șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui a fost reținută de Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui a fost reținută de Procuratura Anticorupție

Șefa Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS), ex-ministru al Sănătății, Svetlana Cebotari, a fost reținută într-un dosar privind abuz de serviciu. Informația a fost confirmată pe 7 iunie de Procuratura Generală. De asemenea, au fost reținuți juristul CRTS, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA efectuează urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice.

„Acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui”, se arată în comunicat.

Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie. În concret, în participație cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe, însă, în realitate, fără a fi importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la CRTS.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate astăzi, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa CRTS și juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

***

Svetlana Cebotari a fost ministru al Sănătății în perioada ianuarie-septembrie 2018, în timpul guvernului condus de Pavel Filip. Ulterior, a preluat funcția de director al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: