Șefa Procuraturii Anticorupție și directorul CNA, la Paris: „Dacă instituțiile anticorupție sunt atacate, suntem pe drumul corect”
Full Article 2 minutes read

Șefa Procuraturii Anticorupție și directorul CNA, la Paris: „Dacă instituțiile anticorupție sunt atacate, suntem pe drumul corect”

Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a participat la reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie anticorupție din Europa de Est și Asia Centrală. Evenimentul a avut loc la Paris, a fost organizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), iar Dragalin a evoluat în calitate de speaker.

„Mesajul meu este angajat în sensul de a reafirma intenția de luptă cu corupția mare în Moldova și eforturile pe care le depunem ca să combatem acest fenomen. Întâlnirea oferă oportunitatea unică de a face bilanțul progreselor și provocărilor în lupta împotriva corupției în regiune și de a reafirma angajamentul comun pentru lupta comună împotriva oligarhilor și cleptocraților”, a menționat Dragalin.

Procurorul-șef anticorupție a fost însoțită de către directorul Centrului Național Anticorupție Iulian Rusu și de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

„O temă răsunătoare pe care am auzit-o de la colegii noștri din întreaga lume este că, dacă instituțiile anticorupție și conducerea lor sunt atacate, înseamnă că suntem pe drumul corect în a face progrese puternice în lupta împotriva status quo-ului și împotriva corupției”, a mai spus Dragalin.

Reuniunea de nivel înalt a factorilor de decizie în domeniul anticorupție a OECD este o platformă regională care ajută țările să promoveze politici anticorupție eficiente, oferă posibilități pentru schimb de informații, bune practici și suport pentru obținerea de asistență financiară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: