Șefa statului afirmă că în Moldova se încearcă destabilizarea situației. Ce măsuri se vor întreprinde
Full Article 2 minutes read

Șefa statului afirmă că în Moldova se încearcă destabilizarea situației. Ce măsuri se vor întreprinde

În contextul escaladării războiului din Ucraina, se intensifică încercările de destabilizare a situației din Republica Moldova, a declarat șefa statului Maia Sandu, pe 26 septembrie. Mai mult, președinta a spus că „unii infractori încearcă să devină actori geopolitici și să manipuleze cu relațiile privilegiate cu Federația Rusă”.

„Grupurile susținute de infractori și alți actori externi au amplificat propaganda de război și știrile false despre război pe rețelele de socializare. Am recomandat instituțiilor statului adoptarea și aplicarea de sancțiuni mai dure pentru cei care justifică și promovează războiul, cei care îi cheamă pe agresori în Republica Moldova. De asemenea, sunt necesare sancțiuni mai dure pentru trădare de patrie și pentru promovarea separatismului”, a spus Maia Sandu membrilor Consiliului de Securitate, în ședința din 24 septembrie.

Ea a reiterat că statul va respecta dreptul cetățenilor de a protesta pașnic, însă, cu toate acestea instituțiile nu trebuie să admită provocări.

„Organele de drept trebuie să identifice prompt sursele de finanțare ilegală a celor care plătesc pentru participarea la proteste și să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune, provocare sau destabilizare. Așteptările cetățenilor sunt ca instituțiile de drept vor sancționa marii corupți și le vor confisca, nu doar le vor sechestra, averile. Aceste grupări criminale continuă să aibă acces la resursele financiare furate de la noi, cetățenii. Corupții întreprind totul – finanțări ilegale, coruperea judecătorilor și procurorilor pentru a slăbi statul și astfel a scăpa de pedeapsă”, a declarat președinta.

Maia Sandu a accentuat că obiectivul principal rămâne menținerea păcii în țara noastră, iar cei care vor încerca să destabilizeze situația în țară, care incită la ură, la disensiuni interetnice, la război, la acțiuni revanșiste vor răspunde în fața legii.

Amintim că în ultima perioadă, partidul „Șor” organizează mai multe proteste în fața Parlamentului și Președinției în care cer demisia actualei guvernări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: