Șeful ANRE nu exclude majorarea prețului pentru energia electrică (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Șeful ANRE nu exclude majorarea prețului pentru energia electrică (VIDEO)

Șeful Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) Eugen Carpov nu exclude că, odată cu creșterea prețurilor pentru petrol și gaz pe piața mondială, s-ar putea majora și prețul pentru livrarea energiei electrice în Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 23 septembrie a emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV.

Potrivit lui Carpov, se atestă o tendință de creștere a prețurilor și tarifelor în sfera energetică.

„Nu exclud acest lucru, atâta timp cât avem energie electrică procurată la un preț de 5,35 cenți dolari și în statele vecine, Ucraina și România, prețul ajunge deja la 7-8 cenți. Cum se va reflecta la noi, dacă va fi poate și un proces de descreștere – vom vedea”, a menționat Carpov.

Șeful ANRE  a mai menționat că, pe 1 aprilie 2022, expiră contractul de livrare a energiei electrice în Moldova. Carpov și-a exprimat speranța că, până atunci, prețul la curentul electric nu va crește.

„Care va fi situația începând cu 1 aprilie – vom vedea pe parcursul evoluțiilor”, a mai spus acesta.

Amintim că, la sfîrșitul lunii martie, Premier Energy a încheiat un contract cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan cu privire la livrarea energiei electrice în Moldova. Contractul expiră pe 1 aprilie.

În ceea ce privește proiectul de lege aprobat ieri în Parlament, care vine să-i responsabilizeze pe conducătorii instituțiilor aflate sub control parlamentar, Eugen Carpov spune că proiectul a fost aprobat contrar opiniei Secretariatului Comunității Energetice, care a menționat că inițiativa atentează la independența ANRE. Carpov spune că acceptă orice evaluare a activității ANRE din partea experților în energetică, și nu a unor entități politice cum sunt comisiile parlamentare. Totodată, acesta a respins ipoteza că ar fi fost numit șef la ANRE pe criterii politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: