Șeful brigăzii „Fulger” a fost suspendat din funcție. Revenco: Este vizat într-o anchetă internă
Full Article 2 minutes read

Șeful brigăzii „Fulger” a fost suspendat din funcție. Revenco: Este vizat într-o anchetă internă

Comandantul brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a fost suspendat temporar din serviciu. Despre aceasta a anunțat în data de 29 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, răspunzând la întrebarea jurnalistului NM. Ministra a mai adăugat că șeful suspendat, Cazimir Trocin, a încercat să facă și presiuni publice în acest sens.

„Comandantul care a fost suspendat este parte dintr-o anchetă internă care este desfășurată de către Serviciul protecție internă și anticorupție”, a declarat Revenco.

Oficialul a adăugat că este un proces firesc ca atunci când are loc o astfel de anchetă, conducătorul să fie suspendat.

„Motivul pentru care s-a decis a face o presiune publică, inclusiv invocând angajații brigăzii „Fulger”, lăsăm pe seama dumnealui”, a comunicat ministra.

Totodată, Revenco a anunțat că brigada „Fulger” și-a organizat propriile ședințe pentru a elucida dacă pe plan intern există sau nu probleme: „Toate procesele verbale au fost furnizate conducătorului Inspectoratului General de Poliție. Au fost desfășurate și o serie de vizite și întruniri, inclusiv de către veteranii brigăzii „Fulger””.

În final, ministra a declarat că, la moment, în interiorul brigăzii se constată lipsa oricăror probleme.

În cadrul aceleiași conferințe din 29 noiembrie, ministra a anunțat că de la începutul șefiei în cadrul MAI au fost pornite 16 cauze penale în privința angajaților Ministerului Afacerilor Interne. La fel, au fost inițiate peste 170 de anchete de serviciu, iar alți 70 de angajați și conducători au fost sancționați disciplinar.

***

Amintim că mai mulți ofițeri din cadrul Fulger, la începutul lunii noiembrie curent, au denunțat presiuni într-o scrisoare deschisă, menționând că instituția din care fac parte se confruntă cu un val de presiuni și destabilizări create intenționat, având drept scop preluarea conducerii de către alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: