Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, va veni în R. Moldova: În acceaşi manieră în care am vizitat Ucraina 
Full Article 2 minutes read

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, va veni în R. Moldova: În acceaşi manieră în care am vizitat Ucraina 

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, urmează să întreprindă o vizită în Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat diplomatul într-o intervenţie live. Totuşi, el nu a precizat când va avea loc vizita în R. Moldova.

„Suntem îngrijoraţi pentru ce se întâmplă în întreaga regiune şi ne este teamă că Rusia nu se va opri în Ucraina. Ar putea să înceapă să lucreze pentru a înfluenţa negativ situaţia din R. Moldova şi Georgia, dar şi influenţa din Balcanii de Vest. Deci trebuie să fim extrem de atenţi la ce se întâmplă în regiune”, a spus Borrell, potrivit tvrmoldova.md.

Potrivit lui, vizita în țara noastră va fi „în acceaşi manieră” în care a vizitat și Ucraina.

„Eu voi vizita R. Moldova în acceaşi manieră în care am vizitat Ucraina în primele zile din acest an şi trebuie să păstrăm un grad de vigilenţă şi să ne uităm la ce se întâmplă în această criză, la poziţiile şi aliniamentul acestor ţări care sunt candidate la integrarea în Uniunea Europeană”, a declarat şeful diplomaţiei europene.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A cincea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: