Șeful direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă, reținut de CNA într-un dosar de abuz de serviciu
Full Article 3 minutes read

Șeful direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă, reținut de CNA într-un dosar de abuz de serviciu

Centrul Național Anticorupție (CNA) a oferit detalii cu privire la perchezițiile efectuate în dimineața zilei de 4 mai la Primăria Chișinău. Reprezentanții instituției au declarat că au fost efectuate 24 de percheziții pe mai multe adrese. Doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore. Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă este printre cei reținuți. 

Centrul a declarat că „mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău”.

Constatarea rezultă din investigațiile ofițerilor Centrului Național Anticorupție, desfășurate în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații al Poliției în cadrul unor cauze penale pornite pe fapte de abuz de serviciu și de delapidare a mijloacelor din fondurile externe.

S-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea Centrului, aflându-se la locul de serviciu, sistematic a sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați”, au menționat reprezentanții CNA.

Astfel pe 4 mai, CNA a declarat că au fost operate 24 de percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din mun. Chișinău, str. Studenților 7/5, în garajele/depozitele și construcțiile accesorii, situate pe adresa indicată .

De asemenea acțiunile de urmărire penală au vizat și angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău”, au adăugat reprezentanții CNA.

În urma perchezițiilor, la sediile menționate și la domiciliile unor bănuiți, au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice (cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator), saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul Centrului de plasament temporar pentru refugiați.

Prin urmare, doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore.

Pentru NM, reprezentanții CNA au declarat că șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă este printre cei reținuți.

***

În dimineața zilei de 4 mai, edilul de Chișinău Ion Ceban declara că „mascații au venit astăzi la șeful de Direcție Sănătate Boris Gîlca și la alți angajați” ai Primăriei. „Colegii mei sunt persecutați și hărțuiți. Mascații au venit astăzi la Șeful de Direcție Sănătate, Boris Gîlca și la alți angajați, deoarece tot astăzi, Primăria Chișinău organizează cel mai mare Forum Social și nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin mulți oaspeți din afara țării”, a scris Ceban, pe rețelele de socializare.

Reprezentanții CNA au confirmat pentru NM că desfășoară acțiuni de urmărire penală – „inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: