Șeful IGP, despre atacul armat de la Aeroport: Nu se cunoaște dacă bărbatul ar fi afiliat vreo unei structuri militare
Full Article 2 minutes read

Șeful IGP, despre atacul armat de la Aeroport: Nu se cunoaște dacă bărbatul ar fi afiliat vreo unei structuri militare

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, informează că la momentul actual nu există pericol pentru societate și nici motive de panică. Potrivit lui, nu există confirmare că atacatorul ar avea cetățenie dublă, întrucât acesta a încercat să viziteze Republica Moldova în calitate de cetățean al Tadjikistanului.

„Nu există confirmare că atacatorul ar avea legături cu structurile militare sau paramilitare. Potrivit primelor informații, persoana nici nu era în cercetarea vreo unei instituții de apărare a legii. A venit cu cetățenia Tadjikistanului, alte aspecte ce țin de categorii sau cetățenii pe care le-ar fi deținut sunt în proces de verificare. Nu cred că aspectul de dublă cetățenie este unul de bază în această situație”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Totodată, șeful IGP nu consideră că situația a fost o breșă, întrucât „se întâmplă și în alte țări”.

Amintim că mai multe focuri de armă au fost trase pe 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Pasagerii, dar și lucrătorii aerogării au fost evacuați de urgență, după ce un cetățean al Tadjikistanului, în vârstă de 43 de ani, care a primit refuz de intrare în Moldova, a deposedat un polițist de frontieră de arama din dotare și a deschis focul. La mai puțin de o oră, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că forțele de ordine au capturat agresorul. Un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară și-au pierdut viața, iar o persoană a fost grav rănită.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: