Șeful IGP explică cum vor fi identificate persoanele care, pe 9 mai, vor folosi simboluri ale agresiunii ruse
Full Article 2 minutes read

Șeful IGP explică cum vor fi identificate persoanele care, pe 9 mai, vor folosi simboluri ale agresiunii ruse

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, într-un interviu acordat NM, a povestit cum va acționa poliția în cazul în care pe 9 mai vor fi utilizate simbolurile interzise de lege la evenimentele din 9 mai. Potrivit lui Cernăuțeanu, polițiștii vor folosi, printre altele, tehnologiile informaționale pentru a constata încălcările.

„Dacă sunt cazuri izolate, se va putea întocmi un protocol, acolo unde este posibil, la fața locului. Acolo unde va fi o mulțime mare de oameni, există tehnologii informaționale speciale care ne ajută să constatăm infracțiunea. Principalul lucru este să documentăm încălcarea și să stabilim că există o bază de probe”, a spus Cernăuțeanu.

El a mai subliniat că organele de drept din Republica Moldova dispun de echipamente suficiente pentru aceasta.

„Vreau să vă asigur că avem suficient echipament și destui oameni care vor documenta toate încălcările. Asta nu înseamnă că vor emite imediat o amendă. Poate fi aplicată ulterior. Principalul lucru este să documentăm încălcarea și să stabilim că există o bază de probă”, a spus șeful IGP.

Textul integral al interviului cu Viorel Cernăuțeanu va fi publicat mâine pe NM. 

Amintim că pe 21 aprilie a intrat în vigoare interzicerea utilizării simbolurilor agresiunii militare. Acest lucru se aplică în cazul utilizării simbolurilor V și Z folosite de trupele ruse în războiul din Ucraina, precum și în cazul panglicii Sf. Gheorghe.

Potrivit legii, persoanele care vor încălca legea vor fi pedepsiți cu amendă de la 4,5 mii la 9 mii lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societății pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice și persoanele care dețin funcții de răspundere sunt prevăzute amenzi de la 9 mii la 18 mii lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: