Șeful IGP: Indiferent de număr, toți cei care vor purta panglica Sf. Gheorghe vor fi sancționați
Full Article 2 minutes read

Șeful IGP: Indiferent de număr, toți cei care vor purta panglica Sf. Gheorghe vor fi sancționați

Indiferent de numărul mare al persoanelor participante la evenimentele dedicate Zilei de 9 mai, dacă vor exista cetățeni care vor purta panglica Sfântului Gheorghe, poliția îi va identifica și sancționa. Avertizarea a fost făcută de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu în cadrul ediției din 21 aprilie a emisiunii „Joi cu Liliana Barbăroșie” de la postul public de televiziune.

Șeful IGP spune că în data de 9 mai, atunci când în Republica Moldova este marcată atât Ziua Europei, cât și Ziua Victoriei, poliția va patrula pe străzi pentru a monitoriza respectarea legii privind interzicerea răspândirii și promovării simbolurilor agresiunii militare ruse, informează IPN.

Indiferent de numărul de cetățeni, există posibilitatea de documentare, înregistrare a acestor încălcări, ca, ulterior, ele să poată fi examinate într-o procedură contravențională. Îndemnăm cetățenii să respecte cadrul normativ și ceea ce a fost aprobat de Parlament. Sperăm să nu existe provocări și tensionări. Noi deja informăm cetățenii despre răspunderea pe care o poartă, dacă admit încălcarea respectivă”, a spus Cernăuțeanu.

Din 20 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina. Persoanele fizice care vor sfida noua lege pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore.

În privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: