Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost eliberat sub control judiciar din arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost eliberat sub control judiciar din arest la domiciliu

Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, care era în arest la domiciliu, a fost eliberat sub control judiciar. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus înlocuirea măsurii preventive. Procurorii anticorupţie au anunțat că vor contesta decizia.

În după amiaza zilei de 26 noiembrie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, în privinţa învinuitului Igor Popa.

La solicitarea învinuitului şi apărătorilor acestuia, magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive din arest la domiciliu cu măsura alternativă – eliberarea provizorie sub control judiciar, pentru perioada rămasă din termenul stabilit anterior şi concomitent au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupţie vor contesta cu recurs încheierea judecătorească de plasare sub control judiciar a şefului Oficiului Ciocana, Igor Popa.

„Deşi procurorii anticorupție, fiind în plină desfășurare a cercetării cazului și administrării de probatoriu, au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării învinuitului în arest la domiciliu, magistraţii nu au admis solicitarea procurorului. (…) Încheierea judecătorului de instrucţie considerăm că este neîntemeiată şi urmează a fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău.”, a subliniat Procuratura Anticorupție.

Igor Popa a fost reţinut pe 9 noiembrie. Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice pe portalul Anticoruptie.md despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. După publicarea anchetei, Ala Popa, soţia lui Igor Popa cu care se află în divorţ oficial, a dat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reţinerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie.

Anterior, pentru ZdG, Igor Popa spunea că nu are „niciun regret” în privința dosarelor instrumentate de-a lungul carierei. „Toate acţiunile au fost perfect legale. Dacă ar fi fost altfel, nu aş fi ajuns la 17 ani de lucru în procuratură. Oricare ar fi dosarele, şi 7 aprilie, oricare, nu am ce să-mi reproşez. Toate acţiunile au fost legale”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: