Șeful secției Terapie Intensivă SCR Victor Cojocaru a învins coronavirusul
Full Article 1 minutes read

Șeful secției Terapie Intensivă SCR Victor Cojocaru a învins coronavirusul

Șeful Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Victor Cojocaru, care a fost internat în terapie intensivă din cauza complicațiilor coronavirusului, s-a tratat și a fost externat. Acest lucru a fost anunțat pe 14 martie de fostul ministru al Educației Corneliu Popovici, care este și rudă cu acesta.

„Spre bucuria tuturor, profesorul Cojocaru Victor, s-a recuperat după COVID-19 și sper că în cel mai apropiat timp va reveni pe prima linie”, a scris Popovici.

Pe 14 martie, Victor Cojocaru însuși a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie veche din capitala Afganistanului, Kabul, unde a condus un spital local în 1984-1986.

Amintim că Victor Cojocaru, a fost internat în spital pe 1 martie fiind diagnosticat cu COVID-19.

Pe 8 septembrie 2020 profesorului Victor Cojocaru i-a fost înmânată cea mai înaltă distincție de stat ”Ordinul Republicii” pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în cadrul actului medical.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: