Șeful statului critică poziția conducerii CA, privind modul cum ar trebui jurnaliștii să reflecte subiectele legate de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Șeful statului critică poziția conducerii CA, privind modul cum ar trebui jurnaliștii să reflecte subiectele legate de COVID-19

Președintele Igor Dodon a criticat prevederile publicate de președintele Consiliului Audiovizualului (CA), Dragoș Vicol, privind modul cum ar trebui jurnaliștii să reflecte subiectele legate de pandemia de COVID-19. Igor Dodon a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1, că decizia respectivă nu este justificată și ar trebui revăzute formulările acesteia, pentru că nu sunt corecte față de presă.

„Noi trebuie să respectăm libertatea presei. Noi, mai mult ca oricând, în situație de criză, avem nevoie de o presă independentă care se expune corect pe toate subiectele de interes public. Această decizie nu este justificată, eu le-aș recomanda să-și revadă această decizie, pentru că induce în eroare opinia publică. Sunt surse media care răspândesc știrile false și trebuie penalizate foarte dur. Dar restul presei – îi rog foarte mult să se informeze din surse oficiale și să nu contribuie la răspândirea panicii”, a explicat Igor Dodon.

Precizăm că și premierul Ion Chicu și-a expus opinia pe pagina sa de Facebook, cu privire la acest subiect. El a precizat că preferă o presă care dezinformează decât o presă căreia i se aplică cenzura.

Amintim că, miercuri, 25 martie, Consiliul Audiovizualului (CA) a obligat toate posturile de televiziune și cele de radio să prezinte informații despre coronavirus doar din surse de încredere. În acest sens, CA a avut în vedere Comisia pentru Situații Excepționale, guvernul, Ministerul Sănătății și OMS. Totodată, CA a interzis expunerea în emisie a propriei opinii despre pandemia de coronavirus.

De asemenea, luni, Comisia pentru situații excepționale a decis prin derogare de la Codul Serviciilor Media Audiovizuale ca ședințele CA să fie deliberative cu prezența a patru membri, iar hotărârile să fie adoptate cu votul majorității celor prezenți.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: