Șeful unui Inspectorat de Poliție, sancționat din motiv că a hărțuit o subalternă. Ce pedeapsă i-a fost aplicată
Full Article 2 minutes read

Șeful unui Inspectorat de Poliție, sancționat din motiv că a hărțuit o subalternă. Ce pedeapsă i-a fost aplicată

Șeful unui Inspectorat de Poliție a fost sancționat cu 10 000 de lei și a fost privat de dreptul de a ocupa funcții pe un termen de 6 luni în cadrul instituției din motiv că a hărțuit o subalternă, informează Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, astăzi, 7 februarie. 

Potrivit sursei citate, la 11 februarie 2019, Consiliul a emis o decizie de constatare a discriminării pe cauza nr. 221/18 care vizează comportamentul discriminator al unui șef de inspectorat, manifestat prin hărțuirea unei subalterne.

Fiind constatată discriminarea pe criteriu de statut matrimonial și sex în câmpul muncii, Consiliu a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție, pe care l-a expediat instanței pentru aplicarea sancțiunii.

Instanța de judecată i-a aplicat reclamatului, conform de art.54/2 alin.(2) Cod contravențional, o amendă în mărime de 200 unități convenționale, ceea ce constituie 10 000 lei, și privarea dreptului de a ocupa funcții pe un termen de 6 luni în cadrul Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova sau în cadrul subdiviziunilor acestuia.

La 30 ianuarie 2020, decizia de sancționare a fost menținută de către Curtea de Apel, aceasta fiind irevocabilă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: