Senator rus, despre eventuala apropiere a R. Moldova de NATO: „Repetă politica sinucigașă a lui Zelenski”
Full Article 2 minutes read

Senator rus, despre eventuala apropiere a R. Moldova de NATO: „Repetă politica sinucigașă a lui Zelenski”

Senatorul rus Andrei Klimov a comentat declarația președintei Maia Sandu despre o posibilă aderare a Republicii Moldova la blocul militar NATO. Oficialul rus a declarat că liderul de la Chișinău este pe cale să repete „politica sinucigășă” a lui Vladimir Zelenski, transmite RIA Novosti.

Potrivit lui Klimov, autoritățile de la Chișinău încearcă să transforme teritoriul Moldovei într-un alt „teatru de operațiuni militare al NATO”.

Este doamna Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, de acoliții săi europeni, încât este pe cale să repete politicile sinucigașe ale unor trădători naționali din Ucraina vecină, precum Poroșenko și Zelenski?”, a scris Klimov pe canalul său Telegram.

Politicianul a scris că Maia Sandu și guvernarea ar încerca să transforme Moldova într-o provincie NATO a României.

Știu că accentul meu rusesc este citit și la Chișinău. Nu este timpul, dragi cetățeni ai țării vecine, să trageți singuri concluziile despre gândurile actualilor șefi de a transforma teritoriile moldovenești într-un alt teatru de operațiuni militare NATO? Sau poate că scopul lui Sandu&Co este de a face din Moldova, încă neutră și formal independentă, o provincie a României NATO (poate, unul dintre cele mai înapoiate state membre NATO)?”, a adăugat a acesta.

***

Amintim că Maia Sandu a declarat, într-un interviu pentru Politico, că Republica Moldova încă mai cântărește următorul pas și dacă va fi necesară o schimbare constituțională pentru a adera la NATO va face acest lucru.

„Acum, există o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare. Și dacă ajungem, la un moment dat, la concluzia ca națiune că trebuie să schimbăm neutralitatea, acest lucru ar trebui să se întâmple printr-un proces democratic”, le-a spus Maia Sandu jurnaliștilor străini.

Precizăm că și Mircea Geoană, secretarul general adjunct NATO, a declarat într-un interviu că Republica Moldova încearcă să iasă din sfera de influență a Federației Ruse, iar NATO, UE și Bucureștiul o vor ajuta în acest demers. Oficialul NATO a mai declarat că acum contextul este unic, iar influența pe care Rusia o mai poate exercita asupra țărilor din fostul imperiu este într-o puternică scădere.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: