Sergiu Sîrbu: „Sesizăm Curtea Constituțională pe cazul presiunilor și intimidărilor față de colegul nostru Ștefan Gațcan”
Full Article 2 minutes read

Sergiu Sîrbu: „Sesizăm Curtea Constituțională pe cazul presiunilor și intimidărilor față de colegul nostru Ștefan Gațcan”

Deputatul Partidului Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, a depus o sesizare la Curtea Constituțională, astăzi, 4 iulie. Acesta a solicitat Înaltei Curți să se expună pe marginea independenței mandatului de deputat, în contextul evenimentelor din ultimele zile care îl vizează pe Ștefan Gațcan.

„Voi sesiza Curtea Constituțională în privința cazului fără precedent a colegului nostru Ștefan Gațcan și vom solicita Înaltei Curți să verifice în regim de urgență acest caz, ceea ce ține de independența mandatului de deputat, ce ține de exercitarea de presiuni față de deputatul Ștefan Gațcan pentru a renunța la mandat. Vom solicita Curții Constituționale să ne spună dacă oare un deputat este în serviciul poporului sau a unui partid și este o simplă marfă a unui partid”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara. Ieri, iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Procuratura Generală a anunțat pe 3 iulie că a recepționat plângerea lui Ștefan Gațcan, în care acesta scrie că este intimidat și presat. În baza acesteia, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat un proces-penal.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: