Serie specială și drapelul Găgăuziei. Un deputat de la Comrat vrea plăci de înmatriculare diferite pentru regiune
Full Article 1 minutes read

Serie specială și drapelul Găgăuziei. Un deputat de la Comrat vrea plăci de înmatriculare diferite pentru regiune

Deputatul Adunării populare a Găgăuziei, Grigori Cadîn, susține că pentru unităţile auto ale persoanelor fizice și juridice înregistrate în autonomie sunt necesare plăcuțe de înmatriculare speciale – cu seria GE și imaginea drapelului Găgăuziei.

După cum transmite Infotag, Cadîn a amintit că o asemenea serie (GE) a fost deja folosită în autonomie și ar fi bine să se revină la ea.

Pentru aceasta, deputatul propune ca Guvernul Republicii Moldova să revizuiască standardul național „Vehicule rutiere. Semne de înmatriculare a vehiculelor și remorcilor”. El recomandă ca semnele distinctive ale Moldovei (drapelul și codul internațional MD) să rămână în dreapta, iar drapelul Găgăuziei să fie plasat în colțul din stânga al plăcuței de înmatriculare.

Potrivit lui Cadîn, inițiativa „va contribui la realizarea competențelor autonomiei prevăzute în Constituția Republicii Moldova și în Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”.

Anterior, plăcuțele de înmatriculare din Republica Moldova indicau că vehiculul aparține unor regiuni, inclusiv autonomiei găgăuze și regiunii transnistrene. Din 2016, această practică a fost desființată, iar acum nu este posibil de stabilit în ce zonă sunt înmatriculate mașinile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: