Serviciile mai multor operatori de telefonie, parțial sau total indisponibile
Full Article 2 minutes read

Serviciile mai multor operatori de telefonie, parțial sau total indisponibile

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom sunt parțial sau total indisponibile. Se întâmplă din cauza deconectărilor masive de energie electrică la nivel naţional din această după amiază, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean. 

Clienții operatorului Orange, sunt îndemnați să deconecteze opțiunea 4G pentru a putea efectua apeluri.

„Din cauza deconectărilor masive de energie electrică la nivel naţional din această după amiază, care au început estimativ în jurul orei 14:20, 23 noiembrie 2022, vă informăm că sunt afectate apelurile prin 4G (VoLTE). Pentru a putea efectua apeluri, vă sugerăm să dezactivaţi această opţiune din setările telefonului. Echipele de ingineri Orange monitorizează situaţia în timp real şi depun tot efortul pentru a restabili serviciile”, informează Orange.

Mai mult, compania Moldcell susține că imediat ce alimentarea cu energie electrică va fi restabilită, prestarea serviciilor va fi reluată.

„Dragă Abonat, din cauza deconectării avariate în sistemul de transport al energiei electrice, serviciile Moldcell pot fi parțial sau total indisponibile. Imediat ce alimentarea cu energie electrică va fi restabilită, prestarea serviciilor va fi reluată. Depunem eforturi maxime pentru a asigura continuitatea apelurilor voce. Mulțumim pentru înțelegere”, a precizat Moldcell.

Totodată, și clienții întreprinderii Moldtelecom întâmpină probleme.

„Dragă Abonat, din cauza deconectării avariate în sistemul de transport al energiei electrice, serviciile Moldtelecom pot fi parțial sau total indisponibile. Imediat ce conectarea la energie electrică va fi restabilită, prestarea serviciilor de telefonie mobilă și internet fix în bandă largă va fi reluată. Depunem eforturi maxime pentru a asigura continuitatea serviciilor prestate. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a scris Moldtelecom.

Amintim că Republica Moldova se confruntă cu noi întreruperi masive de energie electrică, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: