Serviciile neprestate nu vor fi plătite. Gazprom a amenințat Naftogaz cu sancțiuni
Full Article 2 minutes read

Serviciile neprestate nu vor fi plătite. Gazprom a amenințat Naftogaz cu sancțiuni

Concernul rus Gazprom a declarat pe 27 septembrie că a sesizat Curtea de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț și conducerea Naftogaz Ukraina că respinge categoric toate pretențiile companiei privind inițierea procedurilor privind tranzitul gazelor rusești în Europa. Gazprom a declarat că „serviciile care nu sunt prestate de partea ucraineană nu ar trebui și nu vor fi plătite”.

De asemenea, compania rusă a calificat apelul Naftogaz în instanță drept „un pas neprietenesc” și a amenințat că autoritățile ruse ar putea impune sancțiuni companiei ucrainene.

„În practică, aceasta va însemna o interdicție pentru Gazprom de a-și îndeplini obligațiile față de persoanele sancționate în cadrul tranzacțiilor finalizate, inclusiv tranzacțiilor financiare”, a subliniat compania.

„Naftogaz Ukraina, fără motive întemeiate, a refuzat să-și îndeplinească obligațiile de tranzit, iar însuși faptul neprestării serviciilor a fost recunoscut de compania ucraineană. Naftogaz Ukraina este foarte conștientă de faptul că, conform acordului din 30 decembrie 2019, neîndeplinirea obligației din partea sa înseamnă nicio plată, chiar dacă Naftogaz susține un eveniment de forță majoră pe teritoriul Ucrainei”, a amintit Gazprom.

La începutul lunii septembrie, Naftogaz Ukraina a depus o cerere de arbitraj la instanța de arbitraj de la Camera Internațională de Comerț și Industrie din Paris. Compania ucraineană cere Gazpromului să plătească pentru serviciile de transport de gaze pe teritoriul Ucrainei.

Compania consideră că serviciile ar trebui plătite de Gazprom la timp și integral.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: